Loading...

Predstavljen certifikat "Održivi hoteli by UPUHH"

Iva Bahunek Iva Bahunek

Dana 24. rujna 2018., upravi NP Plitvička jezera, dr.sc. Bahunek, direktorica nacionalne udruge hotelijera, predstavila je certifikat „Održivi hoteli by UPUHH“.

Koncept održivog poslovanja, kojeg hotelske kuće preuzimaju uvođenjem certifikata, te način implementacije certifikata u sve razine poslovanja, kreiran je od strane UPUHH-a 2012. godine te je kroz 6 godina unapređivan, a danas predstavlja standard nacionalnog certifikata u hotelijerstvu.

Uprava NP Plitvička jezera, prepoznala je važnost certifikata kao alata za podizanje kvalitete usluge, očuvanja okoliša, obrazovanja kadrova, energetske učinkovitosti i kreiranja održive ponude kroz održivi marketing u dinamičnom i sve zahtjevnijem okruženju.

Efikasnost certifikata ogleda se i u tome što gostima nudi obogaćenu ponudu kroz bolju povezanost s destinacijom nudeći proizvode od lokalnog stanovništva, potičući zelenu ekonomiju i socijalnu uključenost, boreći se protiv siromaštva, a podupirući 17 ciljeva održivog razvoja do 2030. predloženih od UNWTO-a.

U planu je restrukturiranje hotela NP Plitvička jezera čija je uprava uvidjela prednosti uvođenja certifikata već u ranoj fazi planiranja restrukturiranja s namjerom implementacije održivih izvora energije, prepoznavši uštedu ulažući dugoročno u održivost.

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske je na dispoziciji svojim sadašnjim i budućim članicama, a UPUHH-ov tim je na raspolaganju u strateškom planiranju i savjetovanju, nudeći ekspertizu u implementaciji certifikata, svojim članicama.

„Ponosna sam na UPUHH-ov certifikat jer iza njega stoji trud i rad, a sam certifikat je kroz 6 godina usavršavan te mi je iznimno drago kad naše članice prepoznaju benefite koje dobivaju uvođenjem certifikata jer posljedično doprinose cijeloj zajednici“ rekla je dr.sc. Bahunek.

Izvor: UPUHH

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane