Loading...

UNWTO OBJAVIO NOVI IZVJEŠTAJ O ZDRAVSTVENOM TURIZMU

Svjetska turistička organizacija (UNWTO), zajedno s Europskom komisijom za putovanja (ETC), objavila je novo izvješće o zdravstvenom turizmu.

Dio njihovog zajedničkog istraživačkog programa, prvi je pokušaj da se uspostavi koherentna konceptualizacija zdravstvenog turizma i definiraju motivacije za putnike koji traže zdravstvene usluge.

Zdravlje, wellness i medicinski turizam rasli su eksponencijalno posljednjih godina kako bi postali sve relevantniji u mnogim destinacijama. Zdravstveni turizam je rastući, globalni, složeni i brzo mijenjajući segment koji je potrebno bolje razumjeti destinacijama koje žele iskoristiti mogućnosti i odgovoriti na izazove.

Kao što je definirano u izvješću, zdravstveni turizam obuhvaća one vrste turizma koje kao primarnu motivaciju doprinose fizičkom, mentalnom i / ili duhovnom zdravlju kroz medicinske i wellness-aktivnosti.

Izvješće osvjetljava čimbenike koji oblikuju zdravstveni turizam, kao što su tehnološki razvoj, osobno zdravlje, zaštita podataka i urbanizacija. Također istražuje tržište, potražnju i ponudu zdravstvenog turizma te pruža primjere upravljanja marketingom. Konačno, studija predlaže niz preporuka u rasponu od poboljšanog prikupljanja podataka i točnijeg mjerenja do pristupačnijeg i održivijeg zdravstvenog turizma koji zahtijeva daljnja partnerstva.

U prilogu možete saznati kratki sažetak izvještaja, dok cijeli izvještaj uz naplatu možete kupiti OVDJE.

Prilog: Exploring Health Tourism Executive Summary

Autor:

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane