Loading...

Ovoga ljeta hotelski brend Lošinj Hotels&Villas posebnom ponudom letova svojim gostima nudi nikada brži i lakši dolazak na otok vitalnosti.

Naime, LH&V od 25. lipnja do 16. rujna u suradnji s češkim avioprijevoznikom Silver Air organizira povratne letove iz Zagreba, Splita, Pule i Lugana za Lošinj po cijeni već od 235 eura. Tako dolazak na otok Lošinj postaje dostupnije, a Lošinj će dodatno potvrditi svoje zasluženo mjesto na karti nezaobilaznih turističkih destinacija Mediterana.

Domaći i strani gosti, zahvaljujući novom rasporedu letova, ovoga ljeta mogu putovati na Lošinj povratnim letovima iz Zagreba tri puta tjedno, iz Pule i Splita dva puta tjedno, a iz švicarskog Lugana jednom tjedno. Primjerice, putovanje iz Zagreba do Lošinja novim letom Silver Aira traje svega 45 minuta. Na svoj produljeni vikend na otoku vitalnosti u četvrtak ili petak u 14h može krenuti ukupno 17 putnika te se nakon sunčanog vikenda u Zagreb vratiti u ponedjeljak u 9h. Uz to, LH&V gostima koji na otok stignu avionom osigurava prijevoz do hotela, kao i povratak u Zračnu luku Mali Lošinj.

„Uvođenjem novih letova nastavljamo misiju planskog razvoja Lošinja kao elitne turističke destinacije, a realizacijom bolje povezanosti otoka Lošinja s kopnom, sve njegove ljepote činimo dostupnijima našim gostima. Otoci uz svoju jedinstvenu ljepotu i savršeno očuvanu prirodu predstavljaju istovremeno i izazov putovanja, no uvođenjem novih letova put na Lošinj sveli smo na najkraće moguće vrijeme.“, rekao je član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović te dodaje kako je bolja prometna povezanost i lakša komunikacija otoka s kopnom jedan je od strateških ciljeva lošinjske Grupe Jadranka, koja već 70 godina predano radi kako bi svojom ponudom pozicionirala Lošinj i cjelokupni cresko-lošinjski arhipelag na turističkoj karti ovog dijela Mediterana.

“Ostvarenju tih ciljeva pridonijet će i planirana rekonstrukcija i proširenje Zračnog pristaništa Mali Lošinj, koje će u budućnosti omogućiti lakšu dostupnost destinaciji svim posjetiteljima, jer će tada na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika.” zaključuje Filipović.

Sve detalje o rasporedu letova, ponudi smještaja i rezervacijama saznajte na web stranicama  losinj-hotels.comsilverairtravels.com.

Izvor: HrTurizam.hr

Pozitivni pokazatelji i dobre najave turoperatore obećavaju dobru godinu za hrvatski turizam s ruskog tržišta te se procjenjuje da bi 2018. moglo biti oko 15 posto više gostiju iz Rusije, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u priopćenju o nastupu na moskovskom turističkom sajmu za poslovnu publiku MITT, koji se održava od 13. do 15. ožujka.

Sajam MITT je najveći B2B turistički događaj u Rusiji, kojega posjeti više od 23.000 posjetitelja. Na sajmu se predstavlja 187 zemalja i regija te više od 1.900 tvrtki.

Uz HTZ kao glavnog izlagača, na sajmu MITT svoju ponudu predstavlja pet suizglagača – Turistička zajednica Grada Zagreba, Nacionalni park Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, LifeClass Sv. Martin (Turistička zajednica Međimurske županije i klinika Better Life IQCure) te Atlantis Travel.

– Iako ruski turisti putovanja bukiraju relativno kasno, vesele pozitivni pokazatelji za ovu godinu kao i dobre najave turoperatora. Na osnovu tih informacija vjerujemo da ćemo tijekom 2018. godine doseći željenu brojku od preko 200.000 dolazaka ruskih turista u Hrvatsku, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Pozitivni trendovi

Po njegovim riječima, HTZ nastavlja provoditi snažne marketinške aktivnosti na ruskom tržištu, a rezultat toga su pozitivni trendovi ostvareni u posljednje tri godine tijekom kojih je zaustavljen pad prometa ruskih turista.

– Tako smo samo u prošloj godini s ovog tržišta ostvarili poraste od 12 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, kaže Staničić.

Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička naglašava kako se na osnovu prvih informacija i odrađenih sastanaka može zaključiti da je interes za Hrvatsku velik, zbog čega se očekuje nastavak pozitivnih trendova i rasta turističkog prometa.

– Rezultati ranog bukinga su vrlo dobri te očekujemo nastavak dobre prodaje aranžmana koji uključuju Hrvatsku. Veliku važnost za rast turističkog prometa imaju i najavljene investicije u hrvatskom turizmu, a to se posebice odnosi na segment hotelskog smještaja koji je na ruskom tržištu vrlo tražen, zaključio je Ružička.

Na otvorenju sajma sudjelovao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, koji će se, zajedno s predstavnicima HTZ-a, susresti s nekoliko važnih partnera i turoperatora na ruskom tržištu, kao što su TUI, Paks i Ruski Ekspres. Hrvatska će se delegacija susresti i s direktoricom ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora (ATOR) Majom Lomidze.

955.000 noćenja ruskih turista

Hrvatska je prošle godine s ruskog tržišta zabilježila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja, što u usporedbi s 2016. godinom predstavlja visoke poraste od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima. Upravo je 2016. godina za Hrvatsku predstavljala prekretnicu u pogledu zaustavljanja negativnog trenda s ruskog tržišta te se očekuje kako će rast zabilježen u prošloj godini biti nastavljen i tijekom 2018. godine, kažu u HTZ-u.

Ocjenjuju da će u zadržavanju pozitivnih trendova ključne biti aviolinije, novi letovi i povećanje rotacija postojećih letova. Tako iz kompanije S7 za ljeto najavljuju letove iz St. Petersburga za Pulu (od 27. svibnja), iz Moskve za Pulu (od 28. travnja) te iz Moskve za Dubrovnik (od 1. lipnja). Croatia Airlines zadržava let iz St. Petersburga za Zagreb, uz povećanje rotacija na tri puta tjedno, što je jedan let više u odnosu na 2017. Aeroflot zadržava dnevne letove na relaciji Moskva-Zagreb, uz sezonski let na relaciji Moskva-Split, dok će charter kompanija Red Wings prometovati na relaciji Moskva-Pula (od 2. lipnja), navode iz HTZ-a.

Izvor: Lider

Prema podacima sustava eVisitor, pozitivan trend u turističkom prometu bilježi se i u prva dva mjeseca ove godine u kojima je registrirano 443.000 gostiju  ili 12 posto više i 1,2 milijuna noćenja ili 11 posto više u usporedbi s istim razdobljem lani. Od toga je bilo 267.000 inozemnih gostiju, što je 15 posto više, a uz istu stopu rasta oni su ostvarili i 755.000 noćenja. Pritom je registrirano i sedam posto više domaćih gostiju te pet posto više njihovih noćenja.

Kao i u siječnju najviše noćenja u prva dva mjeseca ostvareno je  u Zagrebu – ukupno njih 245.000, zatim u  Istri 233.000 noćenja te na Kvarneru 165.000 noćenja. Slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 132.000 noćenja, Dubrovačko-neretvanska sa 98.000 noćenja, Zadarska sa 54.000 noćenja, Šibensko-kninska sa 30.000 te Ličko-senjska županija sa 18.000 noćenja. Na kontinentu je, ne računajući Zagreb, ostvareno ukupno 95.000 dolazaka ili deset posto više i 224.000 noćenja, što je porast od 15 posto. Od toga je Krapinsko-zagorska županija ostvarila 55.000 noćenja, Međimurska županija 27.000 noćenja, Varaždinska županija 24.000 i Osječko-baranjska županija 22.000 noćenja.

Najviše noćenja u tom su razdoblju ostvarili gosti iz Bosne i Hercegovine s registriranih 114.000 noćenja, iz Slovenije 98.000 noćenja, iz Austrije 64.000, iz Italije 59.000 te iz Njemačke 58.000 noćenja. Promatrajući po segmentima smještaja 711.000 noćenja ostvareno je u hotelima, dok ih je u objektima u domaćinstvu registrirano 247.000.

Prema podacima sustava eVisitor, uz registrirane stope rasta od pet posto u Hrvatskoj je u veljači boravilo 225.000 gostiju, a registrirano je i 584.000 njihovih noćenja.

Izvor: UTM

Nedavno objavljena studija tvrtki SiteMinder i IDeaS Revenue Solutions otkriva da dok hotelijeri strahuju od budućnosti u kojoj će roboti upravljati njihovom imovinom, s druge strane vjeruju da bi umjetna inteligencija mogla biti ključ za pružanje visoko personaliziranih usluga. Do tog zaključka došlo se nakon održanog  londonskog doručka, organiziranog u okviru prošlogodišnjeg turističkog sajma  World Travel Market, na kojem su vodeći hotelijeri priznali da, iako roboti nikada neće moći zamijeniti ljudsku gostoljubivost, mogu dešifrirati veliku količinu podataka o gostima te puno brže učiti od ljudi.

Na kreiranje hotelskih usluga u posljednjih 25 godina snažan utjecaj imao je  tehnološki napredak koji je uz dostupnost digitalne tehnologije doveo i do novih paradigmi u poslovanju. Pod utjecajem tog snažnog tehnološkog razvoja hotelijeri su se naprosto našli u situaciji da očajnički moraju hvatati korak s tehnološkim novitetima žele li zadržati konkurentnost na tržištu. S druge strane, danas su i gosti tehnološki educirani i sve što imaju u svojim domovima sada to očekuju i u hotelima.

Hotelijeri smatraju da bi umjetna inteligencija mogla utjecati na poboljšanje iskustva gostiju kroz povoljnije cijene tijekom procesa rezervacija, prepoznavanje lica i glasa gostiju pri dolasku u hotel te korisničku uslugu 24 sata dnevno tijekom boravka gostiju u hotelu. Prema sudionicima studije, budućnost hotelske industrije trebala bi predstavljati kombinaciju tehnologije s ljudskim dodirom kako bi se gostu pružilo ne samo ugodno, nego i autentično iskustvo. Za hotelijere će to biti veliki izazov budući da većina njih i nadalje zanemaruje temeljnu važnost integracije svojih sustava kako bi imali uvid u informacije o gostima.

„Hotelijeri mogu razumjeti i analizirati svaku točku iskustva gostiju te donositi sve inovativnije i informiranije odluke, ali da bi u tome uspjeli potrebne su im informacije koje će se prelijevati kroz sve njihove sustave“, istaknuo je Ruairi Conroy, generalni direktor za EMEA regiju  u SiteMinderu.

"Jasno je da se u sektoru ugostiteljstva može iskoristiti tehnologija koja povećava učinkovitost i iskustvo gostiju", kaže Fabian Specht, generalni direktor za EMEA regiju u tvrtki IDeaS Revenue Solutions i dodaje. „Dok će se taj sektor neizbježno suočavati s IT izazovima, umjetna inteligencija će igrati sve veću ulogu u isporuci usluga gostima - kao i u drugim industrijama koje se suočavaju s potrošačima."

Izvor: UTM

Petak, 09 Ožujak 2018 13:44

NATJECANJE BARMENA "BEST HOTEL BARMEN"

 

„BEST HOTEL BARMEN“

 

Natjecanje barmena u pripremi Long Drink i After Dinner cocktaila

06.04.2018., u 13:00 sati, Hotel Diamant, Poreč

 

 

POZIV

  

Poštovane kolegice i kolege barmeni,

 

s velikim zadovoljstvom pozivamo vas na natjecanje barmena.

U organizaciji Hrvatske sekcije barmena pri UPUHH-u, dana 06.04.2018. godine u Hotelu Diamant, Poreč s početkom u 13:00 sati, održat će se natjecanje barmena u dvije kategorije:
Long drink i after dinner cocktails.

Pravila natjecanjaprogram natjecanja, prijavnice za long drink i after dinner i popis pića pronađite na poveznicama jedan, dva, tri i četiri.

Prijave molimo šaljite na mailove:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do 04.04.2018. godine.

Natjecanje barmena hotelskih barova prvo je natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj.

Odazovite se pozivu i pokažite svoju kreativnost i maštu sudjelovanjem u natjecanju za titulu najboljeg barmena hotela. Osim nagrada sponzora, osigurane su i novčane nagrade za pobjednike u obje kategorije te odlazak najboljih na međunarodno natjecanje barmena u mjesecu prosincu u Novi  Sad, s osiguranim smještajem od strane Hrvatske sekcije barmena. Pravo na sudjelovanje imaju barmeni koji rade u baru hotela, a ujedno su i članovi HSB-a s plaćenom članarinom za 2018. godinu.

 

Ukoliko niste uplatili članarinu, a željeli biste prisustvovati natjecanju, uplatu možete izvršiti najkasnije do 04.04.2018. godine na račun sekcije ili možete postati članom sekcije do istog datuma.

Upute za uplatu pronađite na linku.

 

Srdačan pozdrav,

 

Dragana Franković

Predsjednica HSB-a

Hoće li to biti ambasada ili konzulat, još nije odlučeno, ali svakako nam diplomatsko predstavništvo u Dubaiju treba što prije, rekao je Cappelli

 

Na drugom danu sajma ITB u Berlinu, ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sastali su se s predsjednikom Odbora za turizam u njemačkom Bundestagu Sebastianom Münzenmaierom o inicijativi osnivanja jedinstvenog europskog fonda i radne skupine za turizam unutar EU-a, koju je pokrenuo upravo Cappelli.

– Njemačka nam je važno tržište i zatražio sam od gospodina Münzenmaiera podršku za osnivanje fonda koji bi osigurao sredstva za izvanredne situacije poput poplava, za važne projekte i investicije. Primjerice, Hrvatska je u EU, a nemamo izravne letove porema Malti i Bugarskoj, kazao je Cappelli i naglasio da treba brzo i efikasno djelovati kako bi se prihvatio ovaj fond i osigurala sredstva prije donošenja novog proračuna za EU.

Ministar Cappelli na sajmu se sastao i s veleposlanikom Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Njemačkoj Abdulom Al Ahmedom s kojim je razgovarao o mogućnostima što bržeg otvaranja hrvatskog diplomatskog predstavništva u Dubaiju.

– Hoće li to biti ambasada ili konzulat, još nije odlučeno, ali svakako nam diplomatsko predstavništvo u Dubaiju treba što prije. Na taj način bismo gostima iz Azije omogućili još brži i jednostavniji dolazak u Hrvatsku. Cappelli je najavio i otvaranje predstaništva HTZ-a u Šangaju krajem ove godine.

Izvor: Novi list

Inicijativa za osnivanje EU-ova fonda za turizam nailazi na sve veći interes među zemljama članicama te je već podržana iz Bugarske, Malte, Italije, Austrije i Njemačke, izvijestio je na turističkoj burzi ITB u Berlinu ministar turizma Gari Cappelli, koji je tu inicijativu pokrenuo.

“O toj smo inicijativi na ITB-u razgovarali s predsjednikom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga Sebastianom Munzenmaierom, koji je najavio da će o tome u sklopu odbora i u okviru svojih mogućnosti pokrenuti raspravu. Ideja mu se svidjela, jer je dobra za turizam, s obzirom da bi se određena sredstva iz tog fonda izdvajala za programe i investicije u turizmu, pogotovo u slučaju, primjerice, poplava ili nekih drugih izvanrednih okolnosti”, objasnio je Cappelli.

Dodao je da bi to turizmu na razini EU-a donijelo siguran fond iz kojeg bi se mogla nadoknaditi sredstva i za druge projekte u turizmu članica EU-a.

“Za Hrvatsku bi to dobro došlo, primjerice za pokretanje nekih novih programa, investicija i avio linija, jer, eto, nemamo izravne linije s Bugarskom, Maltom i još nekim zemljama. Uz taj fond bismo svi unutar Europe odnosno EU-a bili bolje povezani”, poručio je Cappelli.

Nakon razgovora s Cappellijem na hrvatskom štandu na ITB-u o toj inicijativi i ukupnoj turističkoj suradnji Hrvatske i Njemačke, Sebastian Munzenmaier hrvatskim je novinarima izjavio da će o toj inicijativi čim prije razgovarati s njemačkim ministrom ekonomije.

“Inicijativa je zanimljiva i svakako zaslužuje pažnju, kao i turizam kao sektor, mada će o svemu ipak na kraju odlučivati u Bruxellessu. Hrvatska mi je vrlo poznata, bio sam u Istri i nadam se doći i ovog ljeta”, poručio je.

Cappelli je dodao da još treba pričekati osnivanje nove koalicijske vlade u Njemačkoj u idućih desetak dana.

“Mi sada ‘jurimo’ oko toga i pričamo što više da pokrenemo raspravu i o tome obavijestimo što više zemalja, za što nemamo baš puno vremena, jer se trenutno radi na proračunu EU-a za idućih sedam godina. Imamo oko dva mjeseca da pokušamo oko toga napraviti maksimum”, poručio je Cappelli.

Najavio je i da će se dosta aktivnosti usmjeriti prema dalekim tržištima, poput Kine i Koreje, gdje se u Šangaju odnosno Seulu do kraja ove godine planiraju otvoriti predstavništva HTZ-a.

“Kako dosta turista s tih tržišta dolazi u Hrvatsku preko Dubaija, na ITB-u smo na štandu Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarali oko što je moguće prije otvaranja hrvatskog predstavništva u Dubaiju, konzulata ili slično, čime bi se mogao i ubrzati vizni sustav preko Dubaija za Kineze i Koreance”, kazao je Cappelli.

Ministar je pohvalio nastojanja hrvatskih destinacija u razvoju zdravstvenog turizma, koji je ove godine imao iznimno velik prostor i pažnju na ITB-u i u sklopu čega se na posebnoj konferenciji predstavio klaster kvarnerskog zdravstvenog turizma Kvarner Health.

Uz to, hrvatska konferencija o tom segmentu HTI koju je prije nekoliko godina pokrenuo Zdeslav Radovčić na ovogodišnjem je ITB-u bila službeni partner konvencijskog dijela programa o toj temi, pri čemu je istaknuta kao najbolja i najjača konferencija o toj temi na europskoj razini.

Izvor: lider.hr/hina

Na najvećem svjetskom turističkom sajmu – ITB Berlin, 7. ožujka 2018. godine dodijeljene su nagrade za najbolje od Top 100 održivih destinacija svijeta među kojima je drugo mjesto dobio Lošinj u kategoriji 'Best of the Planet'- 'Best of Mediterranean'. Poslije dodjele nagrada TOP 100 održivih destinacija svijeta u Portugalu, u rujnu 2017. godine, organizatori Green Destinations, Travel Mole's Vision on Sustainable Tourism i ITB Berlin ponudili su svim top 100 odredištima 2017. da pokažu svoju održivost i najbolje prakse svijetu i medijima, u sklopu najvećeg svjetskog turističkog sajma:  'Nagrade za najbolje održive destinacija svijeta'. Ocjenjivačka komisija nagradila je najbolje među top 100 u nekoliko kategorija: Best of each continent, Best of Nature,  Culture, Adventure, Best of Communities, of Seaside, Earth Award i Best of the Planet.

'Top 100 održivih destinacija svijeta' zajednička je inicijativa organizacija Green Destinations, TravelMole, Destination Stewardship Center, Asian Ecotourism Network (AEN) te Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment, koji i čine bit zelenog destinacijskog standarda. Ocjenjivačku komisiju sačinjavao je ekspertni tim Top 100 održivih destinacija te Top 100 održivih destinacija selekcijski panel u sastavu 40 međunarodnih top stručnjaka u turizmu i održivosti. Certifikatom Top 100 održivih destinacija u svijetu, Mali Lošinj postao je dijelom najveće zelene destinacijske zajednice u svijetu u TOP 100 održivih destinacija svijeta u 2016. i 2017. godini.
 
„Održivost je godinama ključna prednost Lošinja - otoka vitalnosti koji destinacijski brend menadžment provodi još od 2006. godine. Kvalitetna suradnja sa stanovnicima, brojni projekti u domeni održivog kulturnog i zdravstvenog turizma te mnogobrojne investicije bili su preduvjeti za razvoj cjelogodišnjeg turizma u destinaciji, ali htjeli smo i dalje napredovati te koristiti europske standarde, stoga smo se među prvima u Hrvatskoj uključili u projekt Europske komisije: ETIS - Europski sustav pokazatelja za turizam za održiva odredišta. Upravo zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji svih partnera u destinaciji, Lošinj se može pohvaliti sve većom prepoznatljivošću u svijetu i to kao destinacija održivog turizma. Drago nam je da je upravo Lošinj dobio svoje mjesto među najboljim održivim destinacijama svijeta jer to znači da priča i strategija održivosti idu u dobrom smjeru“, izjavio je direktor TZG Malog Lošinja Dalibor Cvitković te čestitao svim dobitnicima. 

Izvor: MINT

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)