Loading...

Glavna skupština UNWTO-a izabrala novog glavnog tajnika za razdoblje 2018.-2021.

Sadašnji veleposlanik Gruzije u Španjolskoj, Maroku, Alžiru i Andori, Zurab Pololikashvili, imenovan je danas novim glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za razdoblje od 2018. do 2021. godine.

Kandidaturu Zuraba Pololikashvilija predstavila je njegova zemlja Gruzija u skladu sa statutom UNWTO-a.

Zurab Pololikashvili izabran je konsenzusom tijekom XXII. zasjedanja Glavne skupštine UNWTO-a koja se održava od 11. do 16. rujna 2017. u Chengdu, Kina, u skladu s preporuko  105. Izvršnog vijeća UNWTO-a.

„Iznimno mi je drago i ovim putem bih čestitao Zurabu Pololikashviliju na izboru za glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije. Vjerujem da će svojim znanjem i iskustvom značajno doprinijeti daljnjem napretku turizma kao jednog od glavnih svjetskih pokretača socio-kulturnog i ekonomskog razvoja. Ministarstvo turizma nastavit će i dalje kao i dosad intenzivno sudjelovati u radu Svjetske turističke organizacije i na taj način dati doprinos još boljem povezivanju, razmjeni ideja, iskustava i trendova među brojnim zemljama članicama“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom izbora novog glavnog tajnika UNWTO-a.

Zurab Pololikashvili bio je ministar gospodarskog razvoja Gruzije (2009.-2010.) i zamjenik ministra vanjskih poslova Gruzije (2005.-2006.).

Hrvatska je članica Svjetske turističke organizacije od 1993. godine te se nada nastavku dobre suradnje unutar ove organizacije na čelu s novoizabranim glavnim tajnikom Pololikashvilijem.

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)