Loading...

MARKETINŠKE STRATEGIJE U SEKTORU TURIZMA

Digitalni Marketing Digitalni Marketing

Društvene mreže vrlo su važne za većinu industrija, ali to je osobito istinito u slučaju turističkog marketinga u Španjolskoj i drugdje.

Turistička industrija je među sektorima odgovorna za najveće tokove kapitala u španjolskom gospodarstvu. Na temelju najnovijih podataka, u Barceloni turistički sektor je odgovoran za 25% BDP-a grada, što je dokaz da je turizam jedna od najznačajnijih industrija u Španjolskoj.

Kako bi Španjolska u potpunosti iskoristila atraktivnost svoje turističke industrije, preporuča se iskoristiti jednu od najučinkovitijih tehnologija koje trenutno ekspolatira industrija turističkog marketinga: društvene mreže.

Važnost društvenih mreža

Društvene mreže bitne su za marketinške strategije u turističkom sektoru. Sve više i više ljudi odabire svoje odredište na temelju mišljenja dijeljenih putem društvenih mreža. Velike tvrtke postale su potpuno svjesne ove činjenice i kao rezultat stalno pokušavaju povećati njihovu prisutnost na mreži kako bi pokušali uvjeriti potencijalne turiste na vrijednost njihovih proizvoda i odredišta. Pri izradi turističkih marketinških strategija, ne treba zaboraviti da su društvene mreže sjajni saveznici.

Marketing u turizmu putem pametnih telefona

Za mnoge ljude koji traže informacije o određenom odredištu, pametni telefoni sada su zamijenili računala. To je također nešto čega su velike tvrtke postale potpuno svjesne, kao što savjetuje Ruting na primjer, tvrtka specijalizirana za rafting u Valenciji. Te vrste tvrtki znaju da će veliki dio njihove klijentele njihove usluge komunicirati putem internetske mreže, a konkretnije putem svojih pametnih telefona.

Zbog toga, kako bi se povećala njihova baza kupaca, te su tvrtke prilagodile svoje cjelokupno poslovanje kako bi udovoljile zahtjevima mobilnih korisnika te kako bi lakše pronašle ljude i ugovorile svoje usluge.

Rast turističkog marketinga putem mobilne tehnologije u punom je zamahu. Iako se čini da je već u potpunosti iskorišteno, to ovdje nije slučaj - još uvijek postoji veliki potencijal za rast. Kao rezultat toga, novi poduzetnici usredotočuju svoje napore na tu rutu u ono što je bitno, sve konkurentnije tržište.

Nove tehnologije za unaprjeđenje marketinških strategija

Nove tehnologije stalno se razvijaju i dobra strategija marketinga treba ih slijediti. Marketing bi se trebao prilagoditi evoluciji tehnologije kako ne bi zaostao. Na primjer, web stranica koja nudi last minute brodove za krstarenje - pametna će tvrtka prilagoditi vrijeme pružajući svojim klijentima najnovije ponude kao i potpune informacije o njima.

Jasno je da se, ako se turistički biznis ne prilagodi novim tehnologijama, zaostat će, a potencijalni klijenti otići će kod konkurencije.

Komplicirana web stranica uobičajena je pogreška tvrtki u turističkom sektoru. Turisti se neće zadržati dovoljno dugo da dešifriraju web stranicu, umjesto toga otići će u potragu za jednostavnijom alternativom.

Online investicije se isplate

Ponekad se marketinška strategija ne može postići od strane samo jedne osobe, već će zahtijevati pomoć drugih stručnjaka. Da bi bili na vrhu igre, tvrtke trebaju ulagati, a ako se ponuda dobro pozicionira i ako je kvalitetan proizvod, tvrtke neće morati dugo čekati da požanju nagrade svojih ulaganja.

Postoje tvrtke posvećene obavljanju svih napornih poslova potrebnih za optimizaciju plasiranja proizvoda. Tehnologija se stalno razvija i projekti se stoga trebaju razvijati istom brzinom. GPS aplikacije nude sve veću količinu informacija. Što više informacija tvrtka pruža Googleu, više će se informacija prikazati na ovim GPS kartama. A takav se posao ne može učiniti sam; često će biti potrebno zatražiti pomoć stručnjaka koji će osigurati vidljivost tvrtke na najveći mogući broj web stranica.

Video marketing izvrstan je saveznik

Odlučivanje o video marketingu ponekad može biti sjajna alternativna strategija. Dokazano je da visokokvalitetni videozapis može utjecati na turista da odabere jedno odredište ispred drugog. Da biste najbolje iskoristili videooglašavanje, važno je napraviti videozapise visoke kvalitete. Ti videozapisi moraju pokazati ljepotu i kvalitete određene destinacije i moraju poslužiti kao snažni vizualni poticaji kako bi privukli turiste i omogućili im da koriste unaprijeđene usluge.

Kombinirajući ove tehnike, tvrtke će značajno povećati svoje izglede za uspjeh u sektoru turizma. Izvor: Tourism Review News

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)