Loading...

Svjetski dan turizma 2017. govori o snazi održivog turizma za razvoj

Svjetski dan turizma 2017. u Dohi Svjetski dan turizma 2017. u Dohi

Svjetski dan turizma obilježava se od 1980. godine na dan 27. rujna. Ove godine, službene proslave održavaju se u Dohi, glavnom gradu Katara.

Zagovarati potencijal održivog turizma kao alata za razvoj. Ovo je jedan od ciljeva obilježavanja Svjetskog dana turizma koji se provode diljem svijeta. Službene proslave koje se održavaju u Kataru, drugo proslavljeno u zemlji koja je održavala događaj 2005. godine, sazvat će ministre turizma, industrije poduzetnika i istraživača, među ostalim ključnim čimbenicima u tom sektoru. Događaj je otvorio premijer i ministar turizma Katara, H.E. Šejh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, koji je naglasio performanse turizma i veze sektora s 17 ciljeva održivog razvitka, kao i njegov potencijal u ekonomskoj raznolikosti.

Kao što je rekao glavni tajnik UNWTO-a, Taleb Rifai, "kako slavimo Svjetski dan turizma 2017., pitanje je kako možemo omogućiti snažnu globalnu transformacijsku silu turizma da doprinese da ovaj svijet bude bolje mjesto i unaprijediti održivi razvoj u svih pet stupova: ekonomskom, društvenom, okolišnom, kulturnom i miru ".

"Turizam je priznat od strane naše zemlje kao alat za održivi razvoj, te je određen kao jedan od prioritetnih sektora u težnjama nacije da postigne ekonomsku raznolikosti. Posebno nam je drago što su nam se pridružili članovi međunarodne turističke zajednice visoke razine, u Dohi, na službenoj proslavi Svjetskog dana turizma na kojem su posvjedočili pokretanju sljedećeg poglavlja Katarske strategije turističkog sektora. Dok nastavljamo putovanje, veselimo se dijeljenju naše destinacije s više posjetitelja, investitora i turističkih stručnjaka ", rekao je Hassan Al Ibrahim, glavni direktor turizma u Qatar Tourism Authority (QTA).

"Za industriju koja proizvodi 10% globalnog BDP-a i 1 na 10 radnih mjesta na globalnoj razini, od ključne je važnosti da zaštitimo rast i postignemo održivost. Ova Međunarodna godina održivog turizma za razvoj trebala bi stvoriti ostavštinu temeljenu na tri ključna aspekta: bolje upravljanje kako bi se zaštitili od utjecaja T & T-a, nastaviti blisko surađivati ​​s partnerima, ne samo između UNWTO-a i WTTC-a, već i privatni i javni sektor diljem destinacija i zemalja te ispričati priče, podijeliti inspiraciju, i nastaviti pričati o tome ", rekla je Helen Marrano, viša potpredsjednica Vijeća Svjetskog putovanja i turizma (WTTC), na Otvaranju manifestacije.

Na proslavi je održan i govor na temu "Uloga zrakoplovstva u izgradnji održivog turizma" koje je dao Akbar Al Baker, globalni CEO Qatar Airwaysa i visokorazredni think tank o temi "Turizam kao sredstvo za stvaranje prilika, unaprjeđenje očuvanja kulture i uzajamnog razumijevanja" moderiran od strane Maxa Forstera iz CNN Internationala. Sjednica se bavila i kapacitetom turizma za stvaranje novih radnih mjesta i novih mogućnosti u zajednicama, kao i mogućnostima sektora da doprinese stvaranju bogatstva, ulaganju i izvozu.

Na panel raspravi sudjeluju: Edmund Bartlett, ministar turizma Jamajke, Eugene Lenn Nagbe, ministar informiranja, kulture i turizma Liberije, Selma Elloumi Rekik, ministar turizma i rukotvorina Tunisa, Avedis Guidanian, ministar turizma Libanona, Chaudhry Abdul Ghafoor Khan, direktor Pakistanske turističke organizacije, Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske, Akbar Al Baker, GCEO iz Qatar Airwaysa i Anna Paolini, ravnateljica UNESCO-ovog ureda u Dohi.

Budući da je uloga komunikacije unutar turističkog sektora od velike važnosti, govor s ključnim tezama održao je Tom Hall, urednik Lonely Planeta o vrijednostima komunikacijskog turizma za razvoj. Nakon toga, uslijedio je panel: "Turizam i planeta: posvećen zelenoj budućnosti".

Panel diskusija uključuje Abdulla Hassana Al-Mehshadija, glavnog izvršnog direktora Msheireb Propertiesa, Fernanda Olivera, ministra države Guanajuato u Meksiku, Sofiju Panayiotaki, direktoricu PRMediaCo, Patricija Azcárate Díaz de Losada, ravnatelja Instituta za odgovorni turizam i David Ermen, višeg menadžera grupe klijenata za smještaj i turizam u PwC-u.

Izvor: UNWTO

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)