Loading...

Novi ravnatelj Instituta za turizam je Damir Krešić

Novi ravnatelj Instituta za turizam je Damir Krešić, te će na tom mjestu naslijediti dugogodišnju ravnateljicu Sandu Čorak, doznaje se iz tog Instituta.

Krešić je za novog ravnatelja izabran početkom listopada, a riječ je o znanstveniku koji je dugi niz godina član istraživačkog tima Instituta, u sklopu čega je radio na planiranju razvoja turizma u Hrvatskoj i u regiji, a tijekom karijere sudjelovao je na brojnim stručnim projektima i autor je većeg broja znanstvenih radova s područja turizma.

– Prema planu i programu rada, Institut očekuje novi iskorak u poslovanju, kako u segmentu znanstvenog rada tako i segmentu suradnje s turističkim gospodarstvom. Poseban naglasak stavljen je pritom na potrebu praktične primjene rezultata znanstvenog i stručnog rada u turističkom gospodarstvu, odnosno na potrebu povezivanja znanosti s turističkom praskom, poručio je povodom imenovanja Krešić.

Institut je od 2001. godine vodila Sanda Čorak i tom je razdoblju Institut uspješno proveo brojne projekte važne za održivi razvoj hrvatskog turizma.

Neki od važnijih projekata Instituta bili su izrada Strategije razvoja turizma RH do 2020., Turistička satelitska bilanca (TSA), TOMAS – istraživanje stavova i potrošnje turista u Hrvatskoj te brojni drugi, a kako kažu iz Instituta, Čorak ostaje tamo raditi i dalje kao znanstvenica.

Integrirani pristup turističkom razvoju i upravljanju koji uvažava razvojne aspekate poduzeća, turističke destinacije i nacionalnu turističku politiku, strateška je odrednica djelovanja Instituta.

Potpisnik je Deklaracije o pristupanju Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu o zapošljavanju istraživača, a odličnu suradnju ima s brojnim institucijama u Hrvatskoj i svijetu, uključujući i Svjetsku turističku organizaciju. Osnivačka prava nad Institutom ima RH, a upravni nadzor nad zakonitošću rada i općih akata provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Izvor: LIDER/HINA

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)