Loading...

2. Svjetska konferencija UNWTO o pametnim destinacijama

U organizaciji Svjetske turističke organizacije, Ministarstva energetike, turizma i digitalne agende Španjolske i Vlade Kneževine Asturije, II Svjetska konferencija UNWTO-a o pametnim odredištima, održat će se u Oviedou (Asturias, Španjolska) od 25. - 27. lipnja 2018.

Kako bi vodila i oblikovala nove turističke modele 21. stoljeća na temelju inovativnosti, tehnologije, održivosti i dostupnosti, Svjetska konferencija o pametnim odredištima godišnje okuplja međunarodne turističke stručnjake, koji raspravljaju o mogućnostima i izazovima turizma i destinacija posebice, koje proizlaze iz razvoja, implementacije i upravljanja inovativnim proizvodima i uslugama koji se temelje na novim tehnološkim rješenjima.

Povezivanje predstavnika vlasti, entiteta privatnog sektora, istraživača i akademika, kao i tehnoloških centara, događaj je važna platforma za sudionike za razmjenu znanja, izgradnju partnerstva i unapređenju razumijevanja o razvoju i ključnim elementima pametnih odredišta.

Oslanjajući se na uspjeh prošle godine, 2018. izdanje događaja obuhvatit će teme poput digitalne transformacije unutar destinacija, tehnoloških rješenja za praćenje utjecaja, upravljanja pametnim odredištem, važnosti novih tehnologija za održivi razvoj, standardizacijskih okvira, dostupnosti podataka i cyber-sigurnost, uloga participativnih pristupa i otvorenih platformi te uspjeha i najbolje prakse u turizmu.

Pregled agende

Novi dodatak ovogodišnjem događaju je uvođenje prvog Hackathona za pametne odredišta (# Hack4SD).

U nedjelju, 24., prije konferencije održat će se Hackathon 2018 SD, s naglaskom na razvoju pametnih rješenja za održivi razvoj.

Dana 25. lipnja, oba akademika i start-upa dobivaju priliku podijeliti svoja najnovija istraživanja i inovativna rješenja u nizu kratkih prezentacija, pripremajući temelje za okrugli stol za raspravu sljedećih dva dana.

Nakon Dana istraživanja i razvoja, konferencija će službeno započeti s nekoliko keynotesa prije nego što panelisti i sudionici daju svoj osvrt o općim temama koje su gore navedene, raspravljajući kroz sedam krugova paralelnih okruglih stolova ulazeći dublje u mogućnosti i izazove za turizam koji proizlaze iz važne digitalnih trendova kao što su veliki podaci (Big Data), umjetna inteligencija (AI) i učenje stroja, Internet stvari (IoT), Location Intelligence (LI), Cloud Computing, Blockchain i Virtual & augmented Reality (VR / AR).

Izvor: UNWTO

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)