Loading...

PRIPREME USPJEŠNIH HOTELSKIH KUĆA ZA TURISTIČKU SEZONU 2018.

Seminari za proizvodno uslužno osoblje u hotelijerstvu i restoraterstvu

by UPUHH

U kolijevci hrvatskog turizma - Opatiji, u hotelu 4 opatijska cvijeta, od 3. – 6. travnja održani su Seminari za proizvodno uslužno osoblje u hotelijerstvu i restoraterstvu u organizaciji Udruge poduzetnika/poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, uz potporu Ministarstva turizma. Bili su to 275. uzastopno održani seminari za uslužne djelatnotnosti; kuhar/slatičar, konobar, barmen, hotelsko domaćinstvo i recepcija/prodaja, u posljednjih 19 godina za redom.

               

Seminarima je prisutvovalo oko 150 djelatnika iz najvećih hotelskih kuća poput Valamar Riviere d.d., Arena Hospitality Group, Jadranka hotela d.o.o., Jadran d.d., Maistre d.d., ali i onih manjih koji znaju važnost ulaganja u ljudske resurse, poput Daruvarskih toplica, ABC Turizma d.o.o. i Turopolisa d.o.o.. Kroz UPUHH-ove seminare educirano je preko 9.000 polaznika.

Prvi i drugi dan seminara Sekciji hotelskog domaćinstva pri UPUHH-u, svaki u trajanju od pola sata, predstavili su se sponzori Hilding Anders d.o.o., Zuba d.o.o., Flexkeeping i Saponia d.d., a Klara Miljević, akademska slikarica i cvjećarka, održala je dvosatnu radionicu cvijeća.

            

Predavanje za barmene održao je predstavnik Hrvatske sekcije barmena pri UPUHH-u, Dorijan Skoblar, koji je polaznike oduševio strašću koju unosi u svoj posao te profesionalnost s kojom ih je podučavao dvadesetjednogodišnji nositelj titule državnog prvaka barmena.

               

Treći dan seminara Danijela Gaube, pomoćnica ravnatelja pri Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, održala je predavanje polaznicima o trgovanju ljudima, te upućivanjem na indikatore trgovanja ljudima pozvala zaposlenike hotelskih kuća da prijave sumnjive radnje, ukoliko ih primjete, Vladi RH.

Nakon predavanja polaznicima su podijeljena Uvjerenja o uspješno završenom usavršavanju za određeno zanimanje te su se zajedno sa predavačima podružili na domjenku na kojem su posluženi specijaliteti koje su polaznici pripremali kroz obuku seminara. Gospodin Dragan Visković, glavni kuhar restorana Domino, mentorirao je izvedbu slanih jela i pokazivao polaznicima moderne tehnike pripreme dok je za slatko bila zadužena najpoznatija hrvatska slastičarka Dragica Lukin, koja je početkom godine nagrađena još jednim priznanjem, naime odlikovana je Internacionalnim Vitezom Kulinarstva Jugoistočne Europe i Mediterana. Polaznici seminara obožavaju najdražu im nacionalnu slastičarku, jer ih uz rad uveseljava sa zanimljivim pričama iz svoje karijere, poput omiljenih Titovih slastica i kolača koje vole predsjednici.

            

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)