Loading...

Turizam ruši rekorde: Početak godine donio više od pet milijuna noćenja

U turizmu dobro ide, barem kada je riječ o dolascima i noćenjima. U prva četiri mjeseca zabilježeno je čak 10% više dolazaka, najviše u Istri. Za bolje se brojke naveliko sprema i Rijeka koja svoju priliku vidi u tome što će 2020. biti europska prijestolnica kulture.

Početak godine donio je više od pet milijuna noćenja. Najviše u Istri. Rovinj je krcat. ''Jednostavno sam došao u Hrvatsku, zaljubio se u nju i vraćam se svake godine'', kazao je Vojtek iz Poljske.

Hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. ''Za sad smo gotovo puni, što nas iznimno veseli i nakon ovih proteklih blagdana da se nastavila takva popunjenost, veseli nas'', rekao je Matija Mohorović, hotelijer iz Rovinja.

Grad rekorder s više od 580.000 noćenja je - Zagreb. U hostelu kojeg smo posjetili i danas su popunjeni svi kapaciteti.

''Predviđanja za sezonu su za sad jako dobra. Već smo dosta bookirani, iako se trendovi kod putnika dosta mijenjaju ovih dana pa nekako sve više last minute bookinge primamo'', rekla je recepcionarka hostela Pamela Konjevod.

Primio se dobro i prvomajski vikend. Ostvareno je 27% više noćenja nego prošle godine. Povukao je Dubrovnik u kojem je i danas gužva.

''Već se potpisuju ugovori za 2019., ali i 2020. jer Hrvatska je definitivno tražena. Hrvatska je definitivno prepoznata. Hrvatska nije slučajna turistička zemlja kao što su neki pretpostavljali'', istaknuo je Gari Capelli, ministar turizma.

Većem broju turista nada se i Rijeka. Već sad se smišlja kako će se iskoristiti riječka titula prijestolnice kulture 2020. godine. Marketinšku injekciju od 450.000 kuna Rijeci će dati Turistička zajednica, a ministarstvo 6 milijuna kroz tri godine.

''Od toga će Hrvatska i u promidžbenom smislu imati jako puno benefita i to je jedan segment turističke ponude s druge strane koji je aktivan čitave godine'', kaže Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Tu titulu brojni su gradovi dobro iskoristili pa nema razloga da to ne učini i Rijeka.

Izvor: Dnevnik.hr

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)