Loading...

SEMINARI 2018. U ORGANIZACIJI UPUHH-a

UPUHH - seminari 2018. UPUHH - seminari 2018.

Uspješno su zavšeni još jedni seminari za proizvodno-uslužno osoblje u hotelijerstvu Hrvatske u predsezoni kao oblik pripreme najvećih hotelskih kuća za sezonu 2018. Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske uz potporu Ministarstva turizma, ove je godine organizirala seminare na dvije lokacije, u Opatiji (3.-5. travnja) u hotelu 4 opatijska cvijeta i u Brelima (16.-18. travnja) u hotelu Soline.

Bili su to 276. seminari u organizaciji UPUHH-a za zanimanja iz uslužnih djelatnosti; kuhar/slatičar, konobar, barmen, hotelsko domaćinstvo i recepcija/prodaja, kroz koje je od 1999.godine do danas usavršeno više od 9.000 ljudi.

Seminare je otvorio redoviti profesor na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dr.sc. Slobodan Ivanović sa temom Principi brendiranja turističkih proizvoda u turizmu i ugostiteljstvu. Koliko je danas brendiranje važno u Hrvatskoj, najbolje govori zastupljenost teme u medijima, a karizmatični, stručan i profesionalan profesor Ivanović, svojim dinamičnim i atraktivnim predavanjem ovu aktualnu temu s lakoćom je približio polaznicima seminara.

Sekciji hotelskog domaćinstva, mr.sc. Vladimir Mihoković govorio je o utjecaju mirisa na ljudski mozak te važnost odabira sredstava za osvježavanje prostora ili sredstava za čišćenje u hotelskim objektima, dok je profesor dr.sc. Zdenko Cerović otkrio polaznicima tražene osobine suvremene hotelske domaćice.

Predavanje za barmene održao je predstavnik Hrvatske sekcije barmena pri UPUHH-u, Dorijan Skoblar, koji je polaznike ovoga puta iznenadio s novim receptima cocktela, čije recepte ponekad i sam kreira te je i polaznike podučio vještini slaganja okusa. Nositelj titule državnog prvaka barmena koristio je skupa pića za izradu cocktail te okusima oduševio polaznike seminara, ali i sve prisute koji su zastali vidjeti predavanje na baru, a on im je s osmjehom na licu složio cocktail. Uvijek nasmijani mladi barmen dao je naslutiti da današnji gost pije malo, ali pije dobro.

 

Pomoćnica ravnatelja pri Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske Danijela Gaube, održala je predavanje polaznicima o trgovanju ljudima, te upućivanjem na indikatore trgovanja ljudima pozvala zaposlenike hotelskih kuća da prijave sumnjive radnje, ukoliko ih primjete, Vladi RH. Na linku pogledajte video s kratkim intervjuom kojeg je direktorica UPUHH-a, dr.sc. Iva Bahunek, održala s gospođom Gaube. Link na video.

 

Kako razvijati usredotočenost, kroz igru, polaznicima je svoja znanja prenijela magistrica psihologije iz tvrtke Creativa, Ines Ostović. A koliko se polaznicima svidjelo predavanje govorili su i osmjesi koje su polaznici imali na izlasku iz dvorane, riješivši se nakupljenog stresa.

 

U kuhinji, polazanici za zanimanje kuhar i slastičar, tri dana su pripremali slana jela i slastice za domijenak pod palicom gospodina Dragana Viskovića, glavnog kuhara restorana Domino i najpoznatije hrvatske slastičarke Dragice Lukin. Gospodin Visković polaznicima je na seminarima pokazao najnovije tehnike sous vide tehnike kuhanja i sporog pečenja te dimljenja jela prije posluživanja. Nezaobilazan dio predavanja također je brendiranje “Hrvatske kuhinje“ te „Hrvatskog autohtonog restorana“ kojem je potrebno posvetiti više pažnje kao dijelu ponude hrvatskog turizma.

Seminari su završili svečanim domijenkom na zadovoljstvo polaznika te su svi prisutni kušali delikatese koje su bile ugodne i oku i nepcima. Ispunjeni novim radnim elanom i modernim znanjima, osim uvjerenja, polaznici su svojim kućama ponijeli i puna srca.

Video sa seminara možete pogledati na link-u.

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)