Loading...

NOVOSTI U DESTINACIJAMA

• U Osijeku je početkom ožujka predstavljen klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health. Klaster je osnovan lani i ima dvanaest članica, a osnovni motiv za zajednički nastup klasterskih članica na tržištu je stvaranje konkurentnoga zdravstveno-turističkog proizvoda u Slavoniji i Baranji te brendiranje Osijeka, Slavonije i Baranje u cjelini kao novog zdravstvenog odredišta.

• U Hrvatsku napokon stiže domaći Open Table, koji je najvažniji alat u rezerviranju restorana u cijelom svijetu. Eatsy Bitsy je besplatna mobilna aplikacija putem koje gost može pregledati restorane u zoni koja ga zanima, rezervirati stol u restoranu, odabrati unaprijed što će jesti, čak i platiti jednim klikom.

• Lošinjski kamp Čikat, kojim upravlja tvrtka Jadranka kampovi, dobitnik je nagrade Deutscher Camping Club (DCC) Europapreis, najvećeg njemačkog udruženja za promicanje kampinga. Kamp ima luksuznu ponudu, njime se kvalitetno upravlja i otvoren je inovacijama.

• Hotel Kurija Janković dobitnik je nagrade Booking.com Guest Review Awards 2017. Rezultat je to predanog rada i pružanja izvrsnog korisničkog iskustva gostima hotela što potvrđuje i njihova stalno visoka ocjena od 9,2.

• U tijeku je izgradnja prve arheološke plaže u Hrvatskoj koja se nalazi na Murteru. Radi se o projektu Arheološki park Colentum, a plaža se nalazi na prostoru nekadašnje rimske vile te nekadašnjeg rimskog antičkog naselja i duga je oko 250 metara. Cilj projekta je napraviti arheološko-rekreacijski park koji će arheološko nalazište Colentum transformirati u prvoklasnu turističku atrakciju te stvoriti osnovu za razvoj kulturnog, edukativnog, arheološkog i sportsko-rekreacijskog turizma na Murteru.

• Europska turistička komisija (ETC) u prvom izdanju svog magazina Europe-Visit Europe za 2018. godinu, među 20 europskih odredišta koje preporuča za posjete turistima, spominje i Hrvatsku kao "kraljevski izbor za odmor" u kojoj se „može osjetiti nevjerojatna magnetična privlačnost". Ističu još da Hrvatska nudi izvrsnu hranu te da je to zemlja rođenja Nikole Tesle, kravate, penkale i dalmatinera.

• Specijalizirani portal „Food, Wine&Travel“ objavio je 11 najboljih destinacija za putovanja u 2018. godini. Na visokom drugom mjestu, prema izboru travel blogerice Cacinde Maloney, našao se i hrvatski otok vitalnosti – Mali Lošinj.

• Hrvatska je nagrađena u kategoriji najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste u 2018. godini Prema odluci čitatelja kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure.

• U malom mjestu Pomer, u sastavu općine Medulin, u lipnju 2018. otvara se najveći glamping kamp u Hrvatskoj. Riječ je o boutique kampu pulskog hotelijera Arena Hospitality Group Pomer. Zanimljivo je da će osim glamping šatora ovdje biti instalirane i kućice na drvetu.

• Nova zračna linija Ljubljana-Brač uvodi se od 27. travnja 2018. Linija Ljubljana - Brač se obnavlja nakon 21 godinu.

• Hrvatski zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines u ljetnom redu letenja za 2018. godinu pojačat će linije na relaciji Zagreb - Tel Aviv. Najveće pojačanje odnosi se na liniju Zagreb - Skopje. Treća linija s pojačanjem je Zagreb - St. Petersburg na kojoj se uvodi treći let tjedno i to svakog utorka. Četvrta linija koja će imati pojačanje je Zagreb – Dubrovnik - Rim (zračna luka Fiumicino-Leonardo da Vinci). U ljetnom redu letenja uvodi se i nova linija za München.

• Britanski niskotarifni zračni prijevoznik Easyjet uvodi novu rutu od Pule do Berlina, tj. do novoga tamošnjeg aerodroma Tegel. Linija će biti na snazi od 3. kolovoza 2018., otkad će između ta dva grada avioni letjeti tri puta na tjedan - ponedjeljkom, petkom i subotom.

• Zrakoplovna kompanija Air France objavila je da ove godine otvara pet novih ljetnih linija, a između ostalih i liniju Pariz - Dubrovnik. Air Franceovi zrakoplovi letjet će s aerodroma Charles de Gaulle za jug Hrvatske od 19. srpnja do 1. rujna 2018. i to dva puta tjedno zrakoplovima tipa Airbus A319.

• Vrhunska gurmanska street ponuda Fuliranja, tijekom Adventa, pokazala se dobitnom u anketi Turističke zajednice grada Zagreba. Fuliranje je proglašeno najboljom adventskom lokacijom u Zagrebu, na kojoj se uživalo u brojnim gastro poslasticama i novitetima - street sarmi, šljokastim knedlama, apple pie fritulama i ostalim delicijama.

• Koordinacija za razvoj cikloturizma u Hrvatskoj pokrenula je novu web stranicu, cikloturizam.hr, što je nastavak provedbe Akcijskog plana za razvoj cikloturizma i Strategije razvoja turizma RH. Osim što će se na novoj stranici moći pratiti projekti i rad svih članica koordinacije u kojoj su tri ministarstva te tvrtke i udruge, informacije o europskim i međunarodnim biciklističkim rutama u Hrvatskoj, cilj je omogućiti pristup svim zainteresiranim korisnicima te razmjenu iskustava u području cikloturizma u hrvatskim odredištima.

• Jednu od najpopularnijih kineskih zabavnih emisija Day Day Up snimanu u Hrvatskoj i emitiranu 15. prosinca 2017. na Hunan TV-u, pogledalo je čak 300 milijuna Kineza. Naime, u svakoj emisiji poznati kineski voditelji gostuju u raznim svjetskim destinacijama, a smatra, se da show utječe i na odabir Kineza kad je u pitanju destinacija za odmor.

• Za manje od dvije godine Zagreb će imati čak tri Hiltonova hotela. Uz postojeći Double Tree, pod krovom istog brenda najkasnije do rujna otvorit će se hotel Canopy u Branimir centru, a godinu kasnije i Garden Inn u Radničkoj cesti. Hotel Canopy, po luksuzu pozicioniran odmah iz Hiltonovih brendova Waldorf Astoria i Conrad, otvara se na mjestu današnjeg Hotela Arcotel Allegra i imat će 151 sobu, a Zagreb će taj Hiltonov brend dobiti prije Pariza, Londona ili Madrida.

• Hotel TUI Blue Jadran u vlasništvu Jake Andabaka u prvoj godini poslovanja primio je prestižnu nagradu TUI Top Quality 2018, koju ovaj turoperator dodjeljuje na temelju internog upitnika o zadovoljstvu gostiju. Legendarni hotel u Tučepima tako je samo pet mjeseci od rekonstrukcije uz potpuno rasprodanu prvu sezonu opravdao sva očekivanja.

• Nakon uspješno provedenog postupka ocjenjivanja, vodeći nizozemski autoklub ANWB dodijelio je kampu Kovačine na Cresu 4,5 zvjezdica za 2018. godinu, što je pola zvjezdice više nego ove godine. Napretku u kategorizaciji prethodila su sustavna ulaganja u proširenje ponude i usluga te primjena brojnih kriterija u radu koje propisuje ANWB.

• Mreži svjetskih geo-parkova UNESCO-a koju čine područja geološke i geomorfološke baštine od međunarodnog značenja, od proljeća 2019. godine moglo bi se - uz dosad jedino područje s tim statusom, park prirode Papuk - priključiti još jedno iznimno lijepo i vrijedno područje, a to je viški arhipelag. Viški arhipelag obuhvaća i sedam područja koja su u različitim kategorijama zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode: uz otočiće Brusnik i Jabuka, uključena je i Modra špilja, Medvidina špilja, otok Ravnik i njegova špilja te uvala Stiniva.

• Hrvatska predstavlja jako zanimljivo tržište jer se bogatom kulturom uklapa u poslovnu filozofiju kompanije Hard Rock Hotel koji je zainteresiran za otvaranje hotela u Hrvatskoj, a trenutačno intenzivno razmatraju nekoliko destinacija, potvrdio je Josh Littman, potpredsjednik razvoja HRI zadužen za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike.

• U Zagrebu je otvoren novi, luksuzni boutique hotel Le Premier u samom centru grada u kojemu će brojni posjetitelji u pažljivo uređenim prostorima zaštićene, secesijske palače moći isprobati jednu od luksuznijih zagrebačkih hotelskih ponuda. Angažiran je i majstor parfema Lorenzo Dante Ferra kako bi posebno za Le Premier dizajnirao vlastiti parfem koji će biti sastavni dio ove hotelske kozmetike.

• TZ grada Vodnjana ponudila je mještanima i njihovim gostima novo upečatljivo vizualno i dramsko iskustvo otkrivši novu gradsku turističku atrakciju pod nazivom „Prolazi kroz vrijeme“. Vodič je povorku vodio po Vodnjanu pod svjetlom fenjera i diskretnom rasvjetom.

• Hrvatsku će na natjecanju Međunarodni zlatni cvijet 2018. (Comumunities in Bloom - CIB) predstavljati Novi Vinodolski. Pobjednik će se proglasiti u Kanadi, gdje je sjedište Krajobrazne ekološke asocijacije (KEA) koja dodjeljuje nagradu. Komisija će doći ocijeniti Novi Vinodolski u lipnju 2018., a Novljanima je kao pozivnica predana povelja FEST Zlatni INTERSTAS odnosno Certifikat - nominacija za Međunarodni zlatni cvijet CIB.

Izvor: HTZ/Turizmoteka

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)