Loading...

Ovo ne zvuči dobro; najveći investitor u turizmu Valamar odgađa golemu investiciju, navodno zbog porezne politike

Valamar Isabella Island Resort Poreč Valamar Isabella Island Resort Poreč

O ostalim investicijama odlučit će krajem studenoga


Najveći investitor u turizmu u Hrvatskoj, Valamar Riviera, danas je objavila kako odgađa investicije planirane za 2018. godinu u Poreču. Kao razlog navode neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam. Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu će, kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi, donijeti krajem studenoga ove godine.

Valamar Riviera je ove godine investirala 900 milijuna kuna u turizmu, najviše u izgradnju dva ljetovališta u Rapcu. Sljedeće godine trebali su ulagati u Valamar Pinia Family Suiter u Poreču, no zbog porezne politike su ta ulaganja sada upitna.

Predsjednik uprave kritizira uvjete za ulaganje

Predsjednik uprave firme Željko Kukurin otvoreno je, početkom kolovoza, u intervjuu za Poslovni dnevnik, kritizirao porezne politike u Hrvatskoj. “Naša se industrija trenutno suočava s najlošijim uvjetima za ulaganje na Mediteranu”, rekao je tada.

“Uvjeti su obilježenim najvišom stopom PDV-a na turizam, neriješenim pitanjem turističkog zemljišta, novim opterećenjima koja proizlaze iz poreza na nekretnine i općenito vrlo čestim i naglim promjenama pravila igre, često u suprotnosti sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma”, kazao je Kukurin prije mjesec dana i dodao kako sve te okolnosti mogu dodatno smanjiti konkurentnost i stvoriti osjećaj nesigurnosti kod investitora.

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane

oglas (2)