Loading...

Ministar Cappelli na konferenciji „Hrvatski turizam 2027“ povodom Svjetskog dana turizma

Foto: HINA - Ministar Cappelli Foto: HINA - Ministar Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli danas je povodom Svjetskog dana turizma sudjelovao na konferenciji „Hrvatski turizam 2027“ na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom turizmu i kapitalnim turističkim investicijama kao predispozicijama daljnjeg turističkog razvoja.

Ministar Cappelli tom je prilikom istaknuo kako je zdravstveni turizam jedna od najbrže rastućih grana turizma te najavio niz promjena koje su ograničavale razvoj ove grane prethodnih godina. „U Hrvatskoj već postoji organizirani zdravstveni turizam iznimnog potencijala koji nas u Ministarstvu turizma, ali i Vladi potiče da budemo što aktivniji te olakšamo poslovanje svih dionika zdravstvenog turizma kroz izmjene zakona i poticanje investicija. U suradnji s Ministarstvom zdravstva u posljednjih smo osam mjeseci pokrenuli stvari koje se nisu dešavale zadnjih dvadeset godina. Ovim putem najavljujem izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu koje će olakšati poslovanje dionicima u turizmu“, nadodao je ministar Cappelli.

Obrativši se okupljenima tijekom panela „Hrvatska-meka europskog zdravstvenog turizma do 2027“ ministar Cappelli naglasio je važnost zajedničke suradnje svih dionika u zdravstvenom, ali i turizmu općenito te podsjetio na važnost prometne povezanosti Hrvatske sa ostatkom svijeta. „Intenzivno komuniciramo sa avioprijevoznicima i turoperatorima u cilju boljeg povezivanja i povoljnijih uvjeta letova, ali isto tako ulažemo i u marketing. Posebno ističemo važnost promocije pa je tako Hrvatska turistička zajednica ove godine izdvojila 2 milijuna kuna za promociju zdravstvenog turizma“, pojasnio je Cappelli.

Uz ministra Cappellija, na panelu su sudjelovali predsjednik Uprave i vlasnik klinike „Svjetlost“ Nikica Gabrića, ravnatelj poliklinike „Radiochirurgia“ Dragan Schwartz, članica odbora klinike „Sv. Katarina“ Jadranka Primorac, predstavnik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo te ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice Marcel Medak.

U nastavku programa konferencije održan je i panel „Kako osloboditi put kapitalnim investicijama u turizmu?“ na kojem su sudjelovali potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin, predsjednik Uprave Jadranka Sanjin Šolić te partner Horwath HTL Croatia Emanuel Tutek.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica partneri su ove prestižne konferencije u organizaciji Jutarnjeg lista kojoj su u fokusu Vladini prioriteti u području turizma, izazovi i perspektive hrvatskog zdravstvenog turizma i kapitalnih investicija u turizmu.

Izvor: MINT

© 2016 Sva prava UPUHH