Loading...

Konferencija: Zeleni hoteli - novi standardi sigurnosti, komfora i zdravlja

U četvrtak se, 5. srpnja s početkom u 10 sati na Rooseveltovom trgu 2 u Zagrebu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održava konferencija na temu “Zeleni hoteli – novi standardi sigurnosti, komfora i zdravlja”.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva turizma, a u organizaciji Danfoss, Rockwool, Wilo i Hauska & Partner.Konferencija će se posvetiti pitanjima o koristima dubinske energetske obnove u turizmu i kako, naravno, doći do sredstava u kontekstu Poziva za povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru. Poziv je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske. Naime, dubinska energetska obnova doprinosi ne samo boljim standardima sigurnosti, nego i sveopćeg komfora i zdravlja turista. Riječi će uz najnovije trendove u ozelenjivanju turizma biti i o ulozi i beneficijama certifikata energetske održivosti.

Organizatori žele istaknuti da budućnost hrvatskog turizma leži upravo u razvoju energetske učinkovitosti smještajnih kapaciteta s naglaskom na održivi turizam. Primjena zelenog koncepta dovodi do povećanja sigurnosti, pouzdanosti, radne učinkovitosti, tehničkih unaprjeđenja i sniženja troškova održavanja, uz to što izravno smanjuju potrošnju energenata.

Također, ovim se konceptom može povećati mogućnost zapošljavanja lokalnog stanovništva u granama turizma, dok energetska obnova hotela i certificiranje istih potiče održivost korištenjem obnovljivih izvora energije i apelira na ekološku svijest zajednice u kojoj posluju.

Naposljetku, prema brojnim međunarodnim statistikama, napominju organizatori, turisti koji su u potrazi za zelenim turizmom, također su spremni da za njega plate više. K tome, svako novo radno mjesto u osnovnoj turističkoj industriji stvara ili zadržava jedno i pol radno mjesto ili indirektni posao u ekonomiji vezanoj uz turizam.

To je samo još jedan od razloga zašto bi se trebalo prijaviti na ovu zanimljivu i edukativnu konferenciju, na koju je, istaknuli su organizatori, ulaz slobodan. Svoje prijave možete obaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izvor: hrturizam.hr/ Hrvoje

VIJESTI IZ UPUHH-a
Redovito u Vaš sandučić
 

Vaša Email adresa neće biti vidljiva niti korištena za reklamiranja treće strane