Loading...

Druga skupina mjera Vlade RH za pomoć gospodarstvu

Na 222. sjednici Vlade RH održanoj 2.4.2020. usvojena je druga skupina Mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije korona virusa koje uključuju:

 

  • Iznos potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za očuvanje radnih mjesta u sektorima pogođenim korona virusom bit će povećan i iznosit će 4.000,00 kuna u travnju i svibnju 2020. godine.
  • Poslodavci koji koriste potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za očuvanje radnih mjesta u sektorima pogođenim korona virusom bit će oslobođeni troškova pripadajućih doprinosa.
  • Svi porezni obveznici kojima je rad zabranjen, odnosno ako im je rad onemogućen ili znatno otežan bit će u cijelosti ili djelomično oslobođeni plaćanja javnih davanja koja dospijevaju tijekom travnja, svibnja i lipnja 2020. godine.
  • Plaćanje porezne obveze poreza na dodanu vrijednost može se odgoditi sve dok se ne naplate izdani računi.
  • Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu temeljem Zakona o računovodstvu odgađa se na 30. lipnja 2020. i ukida se obveza plaćanja naknade Financijskoj agenciji za objavu godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu i nadalje.

Detaljnije informacije o usvojenim izmjenama pripadajućih zakona (po točkama dnevnog reda sjednice Vlade) dostupne su na poveznici: https://vlada.gov.hr/sjednice/222-sjednica-vlade-republike-hrvatske-29132/29132 .

 

Za donošenje navedenih zakona predložit će se Hrvatskom saboru donošenje po hitnom postupku.

© 2016 Sva prava UPUHH