25. Kongresa hotelijera - powered by Istratech u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), održat će se 28. i 29. studenoga 2023. godine u Zagrebu u hotelu Hilton Garden Inn. U

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa bit će održivost i edukacije u turizmu, uz prateće teme kao što su booking trendovi, cijene i upravljanje prihodima, digitalizacija i AI u hotelskoj industriji i druge.

Detaljne informacije o programu, predavačima i prijavama bit će dostupne uskoro.

Zahvaljujemo na suradnji u organizaciji Kongresa našem glavnom sponzoru Istratech-u, te partnerima: Regionalni centar kompetentnosti / Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Team EU, Turističkoj zajednici Grada Zagreba, HESPO, Nektar Natura, Alfatec i Zdrava Kava.

Tijekom Kongresa održat će se i Skupština UPUHH-a. 

 

 

UPUHH sa zadovoljstvom najavljuje nadolazeću edukativnu konferenciju pod nazivom "UPUHH Housekeeping Academy", koja će se održati 24. i 25. listopada 2023. godine u hotelu Zonar, Zagreb. Konferenciju organizira Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) u suradnji sa sekcijom hotelskog domaćinstva pri UPUHH-u, te uz podršku partnera Ecolab, Tapess i Hespo.

"UPUHH Housekeeping Academy" donosi sadržaj usmjeren na najnovije trendove i strategije u hotelskom domaćinstvu. U privitku ispod tektsta možete pronaći brošuru "UPUHH Housekeeping Academy" s detaljnijim informacijama o programu, predavačima, uvjetima sudjelovanja i načinima prijave.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 14. rujna 2023. predstavljen je paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena.

U sklopu navedenoga Vlada je imala više od 11. točaka dnevnog reda vezano uz ovu temu, od kojih izdvajamo najavljena ograničenja cijene električne energije u periodu od 01.10.2023. do 31.03.2024. i to :

  • Za poduzetnike kojima je polugodišnja potrošnju do 250.000 kWh cijena ostaje kao i do sada 0,062 €/ kWh (62€/MWh)
  • Za poduzetnike s polugodišnjom potrošnjom iznad 250.000 kWh nema nikakvih ograničenja već se opskrba ugovara po tržišnim uvjetima.

Uz navedeno, na istoj sjednici usvojen je i prijedlog Zakona o turizmu koji ide u daljnju proceduru u Sabor RH.

Više informacija na: https://vlada.gov.hr/sjednice/250-sjednica-vlade-republike-hrvatske-38995/38995

Srijeda, 13 Rujan 2023 11:57

UPUHH Housekeeing Academy 2023.

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) u suradnji sa sekcijom hotelskog domaćinstva pri UPUHH-u organizira edukativnu konferenciju pod nazivom "UPUHH Housekeeping Academy", koja će se održati 24. i 25. listopada 2023. godine u hotelu Zonar, Zagreb.  

"UPUHH Housekeeping Academy" donosi iznimno vrijedan sadržaj usmjeren na najnovije trendove i strategije u hotelskom domaćinstvu. Naši stručnjaci će se fokusirati na sljedeća ključna područja:

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 24. kolovoza 2023. doneseni su Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027. godine i Akcijski plan za njegovu provedbu do 2025.

Svrha Nacionalnog plana razvoja održivog turizma do 2027. godine je provedba strateških ciljeva ključnog akta strateškog planiranja za turizam Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Akcijskim planom za razdoblje do 2025., pobliže se definira provedba mjera i aktivnosti, a obuhvaća 21 mjeru, kao i okvir za njihovo praćenje i vrednovanje.

Navedeni Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027. godine i Akcijski plan možete pronaći ovdje

UPUHH je dogovorio suradnju s vodećim švicarskim sveučilištima na području turizma Les Roches i Glion. U sklopu ovog partnerstva, članice UPUHH-a dobit će 13 stipendija za odabrane Executive MBA i Master programe.

Time se našim hotelijerima otvara mogućnost dodatnog vrhunskog obrazovanje na dvije institucije čiji su programi u turizmu među najprestižnijma na svijetu.

“Ovom suradnjom, UPUHH nastavlja svoju misiju pružanja kvalitetnih obrazovnih programa i informacija svojim članicama kako bi podržali razvoj turističkih kadrova i razvoja turizma u Hrvatskoj. Svake godine organiziramo više od 30 edukativnih seminara i webinara kroz UPUHH Hotel Academy program. Partnerstvom sa sveučilištima Les Roches i Glion, svjetskim liderima u edukacijama u našem sektoru, nastavljamo u tom smjeru, posebno u dijelu edukacije menadžmenta u turizmu jer vidimo interes članica i potrebu za takvom kontinuiranom edukacijom”, istaknuo je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH).

Na temelju članka 35. i 36. Statuta Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH-a) raspisuje se

N A T J E Č A J  za obavljanje poslova i radnih zadataka Direktora Stručne službe Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske

NA PUTU PREMA ODRŽIVOM NAUTIČKOM TURIZMU: USKORO IZDAŠNE POTPORE ZA ZELENU TURISTIČKU FLOTU I DEKARBONIZACIJU HRVATSKE PLOVNE TURISTIČKE INFRASTRUKTURE

Jadransko-jonska regija bogata je morima, ali i unutarnjim plovnim putevima – rijekama i jezerima, koji sve više postaju i važan turistički resurs cjelogodišnjeg nautičkog turizma, a zbog povećanog pritiska na te prirodne resurse, važnost njihove pravovremene zaštite i očuvanja te potreba za uspostavom zelenih infrastrukturnih kapaciteta i održivih upravljačkih modela u nautičkom turizmu postaju prioriteti regionalnih javnih turističkih politika. Zato je bitna suradnja na području cjelokupne Jadransko-jonske regije kroz međusobnu razmjenu informacija, znanja i iskustva, zajednička istraživanja i projekte.  Jedan od oblika takve suradnje ostvaren je kroz EUSAIR konferenciju o održivom nautičkom turizmu na području Jadransko-jonske regije, održanu početkom srpnja u Zagrebu.

Stranica 1 od 80