WORLD HALAL DAY CROATIA 2016. OD 02.11.2016. DO 04.11.2016.

Ove godine u Republici Hrvatskoj obilježit ćemo jedinstvenu obljetnicu – 100 godina od priznanja islama kao jedne od religija u Hrvatskoj. Točnije, 27. 4. 1916. godine, Hrvatski sabor je donio odluku kojom je islam prepoznao jednom od religija čime je započeo institucionalni razvoj Islamske zajednice.

Ovom prilikom Centar za certificiranje halal kvalitete kao jedna od institucija Islamske zajednice u RH u suradnji sa United World Halal Development organizacijom, organizirat će prvi međunarodni halal kongres pod nazivom World Halal Day Croatia 2016 čije predstavljanje je predviđeno 2. – 4. studenog 2016. godine u Opatiji. World Halal Day je kongres koji se već treću godinu zaredom održava u drugoj zemlji, a cilj mu je promocija i kreiranje jedinstvene zajednice bez razlike u vjeri, kulturi ili naciji kako bi se ukazalo na potrebu čuvanja hrane, te na veliki broj gladnih u svijetu kao i očavanje prirode.

World Halal Day okupit će svjetske proizvođače, predstavnike vodećih svjetskih halal ustanova, proizvođača, pružatelja usluga, kupaca i distributera, akademske i istraživačke zajednice, veleposlanstva, državnih ustanova te predstavnike drugih domaćih i inozemnih ustanova s ciljem razmjene iskustava i prije svega predstavljanja Hrvatske i regije kao nove destinacije i primjene nadasve uspješnog modela Halal norme u Europi i svijetu. Za World Halal Day potvrđeno je pokroviteljstvo Ministarstva turizma, Ministarstva europskih i vanjskih poslova, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva te podrška Hrvatske gospodarske komore.
World Halal Day bit će posvećen halal tržištu, halal turizmu, halal hrani i prehrani te islamskom bankarstvu i financijama o kojem će se izlagati po prvi puta u Hrvatskoj. U sklopu kongresa, također je predviđen i izlagački dio. 


Svoje sudjelovanje na ovom jedinstvenom događaju već su potvrdili predstavnici iz Turske Singapura, Indije, Malezije, Kine, Južne Koreje, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Mauricijusa i drugih.

Za detalje i registraciju kliknite na sljedeći link: http://worldhalalday.com/