UPUHH webinar - NPOO bespovratna sredstva za poduzetnike u turizmu

U ponedjeljak, 20. lipnja 2022. UPUHH je za svoje članice u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, te PricewaterhouseCoopers (PWC), organizirao webinar na temu objavljenih uputa za prijavitelje kojima se definiraju svi bitni elementi i uvjeti za dodjelu bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. za poduzetnike („privatni sektor“) u turizmu za koje je namijenjeno 1,02 milijarde kuna bespovratnih sredstava.

Ispred Ministarstva turizma i sporta sudjelovali su gđa. Natalija Havidić, ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i EU fondove, g. Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstvate i g. Dane Pavičić, načelnik Sektora za turističku ponudu i investicije u turizmu, dok je ispred PricewaterhouseCoopers (PWC) sudjelovao g. Neven Habunek, Senior Manager, EU Services Leader.

Na webinaru su sucionicima detaljno obrazložili predmet i svrhu poziva, strukturu, potrebnu dokumentaciju za prijavu na natječaj i kriterije natječaja. Posebno su se osvrnuli na segment, odnosno predmet natječaja koji se odnosi na Razvoj turističkih proizvoda prihvatljivih za okoliš, učinkovitost resursa te zelenu i digitalnu tranziciju, Održivi razvoj te Poticanje aktivnosti umrežavanja u inovacijske klastere i aktivnosti uvođenja inovacija proizvoda i usluga, inovacija procesa i inovacija organizacije poslovanja u poduzećima u djelatnosti turizma i u povezanim djelatnostima u cjelokupnom lancu vrijednosti turizma.