AMINESS - NOVI TURISTIČKI BRAND LAGUNE NOVIGRAD

Od sljedeće sezone hoteli i kampovi Lagune Novigrad poslovat će pod novim imenom – Aminess hotels and campsites. Novo ime branda rezultat je iscrpnog istraživanja stavova gostiju, partnera i zaposlenika Lagune Novigrad. Početak tržišne komunikacije objekata pod brandom Aminess predviđen je za siječanj 2016.

Od sljedeće sezone hoteli i kampovi Lagune Novigrad poslovat će pod novim imenom, Aminess hotels and campsites. Rezultat je to iscrpnog istraživanja stavova gostiju, partnera i zaposlenika tvrtke koju je za novigradskog hotelijera provela nezavisna agencija za kreativne komunikacije i brand management Carli+Sosa. Novim brandom, Laguna Novigrad uspješno zaokružuje investicijski ciklus kojeg zadnjih nekoliko godina prati kontinuirani rast prihoda i noćenja, ulaganja u objekte i podizanje kategorizacije kampova te širenje poslovanja u Dalmaciju. Time je Laguna Novigrad izišla iz regionalnih okvira poslovanja, te je u skladu s trendovima komuniciranja na tržištu, prepoznata potreba za rebrandingom.

Cilj projekta koji se odvijao u nekoliko faza bio je istaknuti novim verbalnim i vizualnim identitetom najsnažnije vrijednosti branda. Osnova riječi Aminess je ami - topla francuska riječ čije je značenje „prijatelj“ sinonim za  pristup koji Laguna Novigrad godinama njeguje. Nova kovanica za riječ prijateljstvo utjelovljuje doživljaj boravka u objektima, ugodno i prijateljsko okruženje u kojem se gost osjeća opušteno i dobrodošlo.

Novo ime našeg branda nametnulo se kao logičan zaključak iscrpnog istraživanja stavova gostiju, partnera i zaposlenika tvrtke Laguna Novigrad. Veliki broj ispitanika istaknuo je ljubaznost i predanost naših djelatnika te ugodnu i opuštajući atmosferu u svim objektima kao najprepoznatljivije vrijednosti Lagune Novigrad d.d. Upravo su to elementi koji utječu na izuzetno pozitivne dojmove s kojima gosti odlaze kući. – izjavila je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave tvrtke.

Grand Hotel Orebić**** iz istoimenog mjesta na poluotoku Pelješcu od iduće sezone postaje Aminess Grand Azur Hotel, dok će se Hotel Feral**** u Brni na Korčuli, zvati Aminess Lume Hotel. Imena novigradskih hotela i kampova ostat će nepromijenjena s tim da je novim standardima u komunikaciji branda definirano da imena svih objekata prilikom prezentacije na tržištu dobivaju nadopunu imena krovnim brandom Aminess i samostalne slogane koji ističu njihovu suštinu. Novim imenovanjem zadržane su u potpunosti vrijednosti po kojima je tvrtka prepoznata - profesionalan no topao i prijateljski pristup u poslovanju.

Dinamikom kreiranja formi u vizualnom identitetu krovnog branda potrudili smo se na najbolji način reflektirati kretanje zaposlenika u prenošenju temeljne emocije - povezivanje s gostima, odnosno srž ovog branda. Simbol beskonačnosti koji se nazire kroz formu linija asocira da je riječ o odnosu koji nikada ne prestaje. Lasting Relations („Veze koje traju.“). – pojasnili su Igor Carli i Goran Šoša iz nezavisne agencije za kreativne komunikacije Carli+Sosa iz Splita, autori novog identitetskog sustava branda Aminess tvrtke Laguna Novigrad.